Round Table: Zorgeloos beveiligen met het oog op de toekomst

14 september 2023
Tijd: 10:00 - 13:00
Woerden

Gezondheid is voor iedereen van het grootste belang. Het is dan ook verontrustend dat de grootste uitdaging waarmee onze gezondheidszorgsystemen worden geconfronteerd, niet een biologisch virus is, maar een computervirus. Cyberaanvallen op ziekenhuizen, klinieken en andere zorginstellingen nemen de laatste jaren toe en hebben verstrekkende gevolgen. Het is tijd om hier samen verandering in te brengen.

Met alarmerende statistieken in gedachten, zoals het feit dat 93% van de ziekenhuizen in de afgelopen drie jaar te maken heeft gehad met een datalek, is het duidelijk dat er actie moet worden ondernomen. Ook hebben 67% van de zorgorganisaties in het Verenigd Koninkrijk in het afgelopen jaar te maken gehad met een cyberbeveiligingsincident, waarvan bijna de helft het gevolg was van malware. Deze wereldwijde epidemie treft niet alleen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, maar ook de Europese Unie, de APAC-regio en Australië. Hoe kunnen we de groeiende dreiging van cyberaanvallen op zorgverleners verklaren en aanpakken?

Met enorme hoeveelheden persoonlijk identificeerbare informatie (PII) van de meest gevoelige soort, een gebrek aan beveiligingsexpertise, onvoldoende budget en een groot aanvalsoppervlak, is het geen wonder dat zorgorganisaties stevig in het vizier zijn van cybercriminelen. Het antwoord op deze uitdagingen ligt in het beschermen van elk eindpunt dat kan worden beschermd en het hebben van inzicht in al het andere.

Omdat veel ziekenhuizen met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “Zorgeloos beveiligen met het oog op de toekomst”. Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 14 september 2023 van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Hoe kunt u uw infrastructuur beveiligen tegen IoT aanvallen zonder wijziging aan hardware en netwerk?
  • Balans tussen service en beveiliging: hoe kunnen we de behoefte aan strenge cybersecuritymaatregelen afstemmen op de vereisten van een ‘klantgerichte’ zorgverlening?
  • Het beschermen van ieder eindpunt, is dit de heilige graal naar succes?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner SentinelOne. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

SentinelOne logo

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< jun 2024 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30