Round Table: Zorg bezig met zorg; hoe ICT de werkplek van de toekomst ondersteunt?

3 november 2022
Tijd: 10:00 - 13:00
Harmelen

Niet alleen groeit de Nederlandse bevolking snel – 18 miljoen in 2025 – de samenstelling verandert ook. Met de toenemende vergrijzing wordt er vaker en intensiever een beroep gedaan op de zorg. In dit kader twijfelt niemand er nog aan dat de digitale transformatie ook binnen de zorg een vereiste is. Zonder de ondersteuning van moderne ICT is het sterk de vraag of iedereen nu en in de toekomst nog wel vanzelfsprekend aanspraak kan maken op zorg. Hoe kan ICT ervoor zorgen dat de zorg weer bezig kan zijn met zorg verlenen?

Binnen ziekenhuizen verplaatsen steeds meer applicaties en diensten zich naar de cloud. Ondanks deze shift zal nooit alles buiten de muren van het ziekenhuis komen te draaien. Alles wat op een werkplek wordt ingezet – on premise applicaties zoals een EPD, SaaS-applicaties en diverse diensten vanuit de cloud – heeft een platform nodig en iedere applicatie en dienst moet vanaf elk device kunnen worden gebruikt. Om de zorg op de langere termijn te kunnen handhaven, moet er slimmer worden gewerkt tegen minder kosten.

Daarnaast zijn er de nodige hobbels en blokkades als het gaat om gegevensuitwisseling. De komende jaren worden hier nog meer variabelen aan toegevoegd; nieuwe devices zoals de smartwatch, VR-brillen en slimme apparaten, en nieuwe clouddiensten zoals machine learning en AI. Hoe voorkomt u dat de kloof tussen business en techniek door de toenemende complexiteit en diversiteit van ICT blijft groeien?

Omdat veel ziekenhuizen met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “Zorg bezig met zorg; hoe ICT de werkplek van de toekomst ondersteunt?”

Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 3 november 2022 van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Hoe zorgt u ervoor dat de digitalisering een aanvulling is op de zorg en geen vervanger?
  • Vele variabelen spelen een rol in de ondersteuning van de werkplek van de zorgprofessional. Hoe filtert, structureert en standaardiseert u deze complexiteit en hoe voorkomt u zaken als shadow-IT?
  • Techniek loopt vooruit op de dagelijkse praktijk binnen de ziekenhuizen. Hoe zet u technische innovaties zo goed mogelijk in?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner CAM. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

CAM

 

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< jun 2024 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30