Round Table: Wat is de beste data strategie voor uw ziekenhuis?

13 december 2022
Tijd: 10:00 - 14:00
Eindhoven

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) draagt alle ziekenhuizen op om uiterlijk 2023 te voldoen aan de wettelijke normen voor informatiebeveiliging. Een forse uitdaging voor veel IT-afdelingen binnen ziekenhuizen. Waar begint u en hoe houdt u alle ontwikkelingen op het gebied van technologie bij? Hoe past deze eis in uw huidige data strategie?

We nodigen u graag uit om over deze en andere onderwerpen met uw collega-IT verantwoordelijken bij te praten tijdens een ronde tafel-sessie op dinsdag 13 december, in het Datacenter van Interconnect in Eindhoven. Thema’s tijdens deze sessie zijn onder meer datasoevereiniteit binnen een ziekenhuis, de waarborging van business continuity, de aanpak van dataopslag, de verschillende vormen van dataopslag en het DRS-plan binnen uw ziekenhuis.

Doel van de sessie is in de eerste plaats om te sparren met vakgenoten en ervaringen uit te wisselen. Er wordt aandacht gegeven aan de verschillende aspecten van een hybride IT-omgeving. Daarnaast gaat Peter Verkoulen, Program Manager Project Gaia-X voor TNO, in op datasoevereiniteit. Gaia-X is het Europese initiatief om een federatieve data- en cloud infrastructuur te ontwikkelen die voldoet aan eisen op het gebied van AVG en dataveiligheid.

Onderwerpen:

  • Is datasoevereiniteit een thema voor uw ziekenhuis?
  • Welke impact heeft een IT-calamiteit of hack voor de reputatie en continuïteit van uw organisatie?
  • Wat is de beste strategie voor dataopslag?
  • Eigen datacenter, uitbesteden of een hybride aanpak?
  • Hoe solide en actueel is het DRS-plan van uw ziekenhuis in geval van een calamiteit of hack?

De sessie wordt afgesloten met een rondleiding door het datacenter van Interconnect.

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Interconnect. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

Interconnect logo

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug