Round Table: Waar begint uw OT/IIoT cyberbeveiligingsreis?

23 mei 2023
Tijd: 10:00 - 13:00
Rotterdam

Daar waar cyberdreigingen gericht waren op organisaties in de kritische infrastructuur vindt er al enige tijd een verschuiving plaats qua ‘malicious’ activiteiten tegen industriële organisaties en OT-systemen in de sectoren van de reële economie. Hoe vergroot u de zichtbaarheid van risico’s en dreigingen en verbetert u operationele veerkracht die over alle locaties kan worden geschaald?

Er zijn veel risico’s van een groter aanvalsoppervlak op de industriële besturingssystemen te benoemen. Denk hierbij aan de stijgende prijzen van IoT/OT technologie, maar ook de samenwerking met de toeleveringsketen en leveranciers brengt risico’s met zich mee. Hierbij azen cybercriminelen en hacktivisten op software met fouten in de beveiligingsconfiguratie en gemakkelijke ‘zero-day’-kwetsbaarheden.

De nieuwe Europese cybersecurityrichtlijn NIS2 dwingt meer bedrijven dan tot nu toe de cyberbeveiliging van zowel hun IT als OT te borgen.
Hoe begint u hieraan als het niet de corebusiness is? De toevoeging van cloud, edge en 5G in de gemengde IT- en OT-omgevingen heeft industriële werkzaamheden en systemen snel getransformeerd. Organisaties moeten de curve voor blijven en beveiligingsmaatregelen
nemen om hun bedrijfsmiddelen te beschermen. Het verbeteren van de zichtbaarheid van risico’s en dreigingen is een eerste stap naar een
veilige cloud en privénetwerk voor de industrie.

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “Waar begint uw OT/IIoT cyberbeveiligingsreis?”. Deze kennissessie wordt gehouden op dinsdag 23 mei 2023 van 10.00 tot 12.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Hoe kunt u de zichtbaarheid van risico’s en dreigingen (zoals ‘zeroday’-kwetsbaarheden) vergroten en hoe brengt u uw assets in kaart?
  • Hoe gaat Zero Trust Network Access architectuur zorgen dat u klaar bent voor NIS2?
  • Hoe kijkt een buitenstaander, die denkt als een aanvaller, naar uw OT netwerk?
  • Het beveiligen van de OT is vaak een organisatorische uitdaging! Hoe benadert u dit vanuit people, process en technology perspectief?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartners Palo Alto en Verizon. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

Palo Alto logoVerizon logo

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug
<< feb 2024 >>
mdwdvzz
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3