Round Table: De transitie naar NIS2

20 april 2023
Tijd: 10:00 - 13:00
Loenen a/d Vecht

Met de komst van Netwerk en Informatiesystemen 2 (NIS2) verandert een hoop voor (middel)grote organisaties binnen kritische branches. Organisaties in branches als nutsbedrijven en overheden moeten binnenkort gaan voldoen aan nieuwe, Europese beveiligingseisen. Het aantal cyberaanvallen en de impact van zo’n aanval blijven stijgen. Nu de maatschappij nog steeds digitaliseert, mag online veiligheid geen optie meer zijn, maar een basisvoorwaarde. NIS1, de voorganger van NIS2, wordt al gehandhaafd binnen de betreffende doelgroep. Naast nieuwe branches, worden er ook nieuwe, strengere securityvereisten toegevoegd. Wat is de impact van NIS2? Hoe kunt uw organisatie hier tijdig op anticiperen?

2024 is het jaar dat NIS2 officieel toegepast moet zijn. Het niet opvolgen van de nieuwe beveiligingseisen kan een boete opleveren van 10 miljoen euro of 2% van de totale wereldwijde jaaromzet. Het is duidelijk dat de transitie naar NIS2 belangrijk is. Maar welke beveiligingseisen moeten precies worden toegepast?

Naast de eisen die NIS1 stelt, worden twee nieuwe grote vereisten toegevoegd. De eerste richt zich op de procedure van incidentenmeldingen. Wanneer een cyberincident plaatsvindt, moet ENISA (Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging) hierover worden ingelicht. De andere verandering vereist dat organisaties een plan opstellen over de aanpak van risicobeheersing en toepassen van basisbeveiligingselementen. Hoe gaat u om met deze verandering en hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie startklaar is?

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “De transitie naar NIS2”. Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 20 april 2023 van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Maakt uw organisatie al gebruik van NIS1? Zo ja, hoe ziet de werking hiervan eruit?
  • Wat houdt de verandering naar NIS2 concreet in voor uw organisatie en uw data?
  • Hoe zorgt u dat uw organisatie gaat voldoen aan NIS2? Hoe worden de verscherpte en vernieuwde securityvereisten toegepast?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Nomios. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

Nomios logo

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

Geen Evenementen
<< dec 2023 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31