Digital Round Table “Software security strategie; Is de veilige route naar succes schaalbaar voor DevSecOps?”

30 juni 2021
Tijd: 10:00 - 11:30

Broncodes werden voorheen intern ontwikkeld die op servers in een datacenter werden uitgevoerd, hierdoor konden organisaties risico’s en kwetsbaarheden in de code effectiever beheren. Tegenwoordig beïnvloeden digitale transformatie en DevOps moderne applicatieontwikkeling in bijna alle software gedreven organisaties. Organisaties ontwikkelen en implementeren nu op grote schaal applicatiebeveiliging en DevSecOps-programma’s om te voldoen aan de vraag naar snellere, veiligere softwareversies. Maar hoe beperkt u de risico’s?

Moderne ontwikkelingspraktijken die gebruikt worden in maatwerkapplicaties zoals open source, API’s, de overgang naar infrastructuur als code (IaC), microservices, containers, Cloud en hybride, leggen een zware druk op veilige software en DevOps-initiatieven. Om als organisatie competitief en relevant te blijven moeten software steeds sneller ontwikkeld en uitgebracht worden, wat risico’s zoals data- en securitylekken met zich mee brengt.

Organisaties moeten in het licht van moderne softwareontwikkeling nieuwe strategieën ontwikkelen en implementeren om de risico’s adequaat te beheren. Data- en security lekken moeten worden voorkomen. Een groot onderdeel hiervan is applicatie security testen. Maar hoe kunnen deze applicatie security testen het beste schaalbaar uitgevoerd worden in DevOps? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende soorten testen en de trends om op te pakken?

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “Software security strategie; Is de veilige route naar succes schaalbaar voor DevSecOps?”. De kennissessie wordt gehouden op woensdag 30 juni van 10.00 tot 11.30u. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Hoe ontwikkelt en implementeert u de juiste software security strategie om risico’s adequaat te beheren?
  • Hoe voorkomt u data- en securitylekken in het ontwikkelen van software en hoe gaat u om met de integratie in DevOps?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende soorten applicatie security testen en de trends om het schaalbaar en kosteneffectief op te pakken?

Deze Digital Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartners Cert2Connect en Checkmarx. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

cert2connectCheckmarx-logo-2019-horizontal-4

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< jun 2024 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30