Round Table: Transformeer uw SOC – past uw Security Operations Center Model bij uw behoeftes?

14 september 2022
Tijd: 18:00 - 21:00
Woerden

Sterke, veerkrachtige security operaties vereisen een evenwicht tussen mens, technologie en proces om het doel te bereiken, namelijk de kans om de impact van cyberdreigingen te verminderen. Een goed functionerende Security Operations Center (SOC) versterkt de algehele veerkracht van uw organisatie op het gebied van beveiliging. Een verkeerde security aanpak kan uw team immers onder druk zetten, wat kan leiden tot fouten, inbreuken en verlies. Voor organisaties is er geen standaard security operatie, per bedrijfstak zal de risico tolerantie in kaart gebracht moeten worden. Maar waar begint u met het inrichten of opzetten van een SOC? En hoe brengt u in kaart wat uw organisatie nodig heeft?

Het ontwikkelen en implementeren van een passende Security Strategie en Operations Center Model zal niet gemakkelijk zijn voor organisaties. Immers moet het model zorgvuldig afgestemd worden op volwassenheidsniveau, vaardigheid en deskundigheid van uw securityteam. Daarnaast zal er per bedrijfstak een ander model gemaakt moeten worden.

Gartner schat dat ‘’tegen 2025 33% van de organisaties die over een interne securityafdeling beschikt, zullen proberen intern SOC 24*7 op te zetten. Echter zullen ze daar niet in slagen door gebrek aan middelen, zoals budget, expertise en personeel. Dan komt er ook nog bij kijken dat veel organisaties gebruik maken van SIEM (Security Information and Event Managent) tooling die vaak inefficiënt is als het gaat over het verkrijgen van inzicht op beveiligingsbreuken. Hoe krijgt u tijdig inzicht in cyberdreigingen en hoe kunt u cyberaanvallen minimaliseren?

Omdat veel organisaties met deze uitdaging te maken hebben, organiseren we de Round Table: “Transformeer uw SOC- Past uw Security Operations Model bij uw behoeftes?

Deze vakbijeenkomst wordt gehouden op woensdag 14 september 2022 van 18.00 tot 21.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten om tot nieuwe inzichten te komen en kansen te ontdekken.

Onderwerpen:

  • Waar begint u met uw Security Operatie? En wat heeft u hiervoor nodig?
  • Hoe kan Machine Learning en AI het automatiseringsniveau versterken? Zodat u tijdig aanvallen en inbreuken kunt tegengaan.
  • Teveel security alerts? Hoe zorgt u ervoor dat u geen overload aan waarschuwingen krijgt?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartners Vectra en Wipro. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

jun 2024

Round Table: Het terugverdienmodel van tailor-made werkplekken
11 juni 2024 Montfoort

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< mei 2024 >>
mdwdvzz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2