Round Table: Gegevensbescherming; de drie fundamentele dimensies

5 juli 2022
Tijd: 10:00 - 13:00
Woerden

De verschillende locaties waar we gegevens kunnen opslaan, zijn de afgelopen jaren explosief gestegen. Daarnaast is het inmiddels gangbaar dat gebruikers toegang hebben tot hun gegevens op verschillende apparaten en endpoints. De veiligheidsperimeter is hierdoor veel minder afgebakend en endpoints zijn vervangbaar. Er “leven” tegenwoordig nog maar weinig gegevens alleen op uw telefoon of laptop. Deze digitale transformatie heeft het traditionele beveiligingsmodel, dat gericht was op de perimeter en het endpoint, omgekeerd. In plaats van te focussen op outside-in, beginnen organisaties nu inside-out te denken, ofwel data-first-beveiliging. Maar wat betekend dit voor de immens complexe gegevensbescherming?

De drie fundamentele dimensies van gegevensbescherming zijn belangrijkheid, toegankelijkheid en gebruik. Als u in IT of IT-beveiliging werkt, weet u dat inzicht in deze dimensies helemaal niet eenvoudig is. Dit aangezien gegevens blijven toenemen, zowel on-premises als in de cloud, in toepassingen en gegevens-opslagplaatsen die elk hun eigen beveiligingsmodellen hebben. Het is al moeilijk genoeg om gegevensbescherming goed te regelen in één bedrijfsplatform, laat staan in meerdere tegelijk. Hoe vermindert u uw risico, zonder risico te lopen?

Als het gaat om gegevensbescherming dan is het nodig om over de drie fundamentele dimensies deze kritische vragen te kunnen beantwoorden:
1. Weet u waar uw belangrijke gegevens zijn opgeslagen?
2. Weet u dat alleen de juiste mensen er toegang toe hebben?
3. Weet u dat ze gegevens correct gebruiken?
Als u continu deze vragen kunt beantwoorden met ja, dan is de vervolg- en belangrijkste vraag: “Zijn onze gegevens veilig?”

Omdat veel organisaties met deze uitdaging te maken hebben, organiseren we de Round Table: “Gegevensbescherming; de drie fundamentele dimensies.”

Deze vakbijeenkomst wordt gehouden op donderdag 05 juli 2022 van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten om tot nieuwe inzichten te komen en kansen te ontdekken.

Onderwerpen:

  • Waar zijn gegevens te toegankelijk en lopen ze het meeste risico?
  • Wat is de blast radius voor een gecompromitteerde account of werknemer?
  • Gaan voor u bij gegevens-bescherming datasecurity, compliancy, data governance en ransomeware detectie hand in hand?
  • Hoe kan NVME/TCP voor snellere beschikbaarheid van data in edge-omgevingen u hierbij helpen?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartners SLTN en Varonis. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

SLTN_blauw_future

 

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug
<< apr 2024 >>
mdwdvzz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5