Round Table: De digitale transitie van gegevensopslag en cloud

20 april 2023
Tijd: 10:00 - 13:00
Montfoort

Vrijwel iedere organisatie heeft initiatieven lopen om in te spelen op veranderingen in de markt. Nieuwe technologische ontwikkelingen kunnen ingezet worden om hier optimaal op in te spelen. Dit wordt ook wel de digitale transformatie genoemd. Huidige enterprise- en cloud-omgevingen bestaan uit steeds meer verschillende onderdelen, denk aan applicaties, storage systemen en infrastructuur. Daarbij is het van belang dat de data-infrastructuur en het storage systeem de transitie kunnen ondersteunen. Echter, wordt er veel tijd besteed aan het onderhouden van bestaande infrastructuur en applicaties, waardoor er weinig tijd overblijft om de nieuwe initiatieven tijdig te realiseren. Hoe zorgt u ervoor dat uw huidige IT infrastructuur klaar is voor de digitale transformatie?

De versnelling van de technologische innovatie, gecombineerd met een aantal macro-economische factoren zorgen ervoor dat organisaties onder grote druk komen te staan om zich sneller dan ooit aan te passen aan nieuwe, digitale ontwikkelingen. Het succes van nieuwe cloudomgevingen wordt vooral bepaald door een aantal aspecten: opslagsystemen, data, in hoeverre een applicatie ‘agile’ is en een flexibele infrastructuur.

De transitie naar cloud native apps kan een langdurig proces zijn, wat bij voorkeur zonder investering vooraf wordt uitgevoerd. Doelen als cloud native applicaties, flexibele consumptie en volledige automatisering zijn een deel van de bouwstenen om de digitale transformatie soepeler te laten verlopen. Gelukkig bestaan er intussen al verschillende oplossingen hiervoor, denk bijvoorbeeld aan Infrastructure as Code (IaC). Hoe kiest u de juiste toepassing om uw cloud strategie op schaal te realiseren met behoud van snelheid en betrouwbaarheid? En hoe zorgt u ervoor dat de kosten van deze transitie laag blijven?

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “De digitale transitie van gegevens-opslag en cloud” Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 20 april 2023 van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Hoe heeft u uw cloud strategie ingericht?
  • Welke uitdagingen komt u tegen in de uitwisseling van workloads tussen cloudomgevingen?
  • Welke uitdagingen brengen nieuwe technologieën als Infrastructure as Code (IaC)?
  • Hoe past uw storage omgeving binnen een volledige IaC omgeving?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Pure Storage. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

RESERVEREN

Ik ga ermee akkoord dat mijn ingediende gegevens worden verzameld en opgeslagen zoals beschreven in de site Privacyverklaring.*

Akkoord


Terug