Round Table: NIS-2 voor cybersecurity: wat betekent dit voor uw organisatie?

9 maart 2023
Tijd: 10:00 - 13:00
Woerden

Europees cybersecurity richtlijn Netwerk en Informatiesystemen 2 (NIS-2) is de opvolger van NIS-1. De stijging in ransomware-aanvallen is de reden van de vernieuwing van NIS. De komst van NIS-2 verzekert namelijk een hogere cyberveiligheid door nieuwe beveiligingsverplichtingen toe te passen. Wat van belang is voor essentiële organisaties als gemeenten en provincies. NIS-1 wordt al volledig gehandhaafd. Voor NIS-2 is er nog tijd; hier zal vóór maart 2024 Nederlandse wetgeving voor komen. Wat betekent dit voor uw organisatie? Welke vereisten moeten aangepast worden en welke invloed heeft dit op uw IT Security?

Waar NIS-1 voornamelijk focus had op vitale organisaties zoals NUTS bedrijven, breidt NIS-2 zijn focus uit naar nog meer kritische organisaties (gemeenten, zorg en IT-dienstverlening). Dit om grote maatschappelijke verstoringen te voorkomen.

NIS-2 stelt twee beveiligingseisen: een plan opstellen over de aanpak van risicobeheersing en toepassen van basisbeveiligings-elementen. Niet alleen de beveiligingseisen worden aangescherpt, ook worden de procedures rondom incidentenmeldingen toegespitst. Zo moet bijvoorbeeld ENISA (Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging) voortaan op de hoogte worden gebracht van cyberincidenten. Hoe gaat u om met deze verandering?

Omdat veel organisaties binnen de overheid (gemeentes en provincies) met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “NIS-2 voor cybersecurity: wat betekent dit voor uw organisatie?” Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 9 maart 2023 van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Wordt NIS-1 toegepast in uw organisatie? Zo ja, hoe ziet de toepassing hiervan eruit?
  • Wat houdt de verandering naar NIS-2 concreet in voor uw overheidsinstelling en uw data?
  • Hoe worden de verscherpte en vernieuwde securityvereisten ingericht?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Cisco. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug
<< mei 2024 >>
mdwdvzz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2