Marketing accountability: hoe toon je je waarde aan?

1 juni 2022
Tijd: 10:00 - 11:30

In gesprekken met klanten en prospects horen we het bijna dagelijks: er gaan waardevolle contacten verloren in het grijze gebied tussen Marketing en Sales. In veel gevallen heeft Sales namelijk te weinig capaciteit om alle MQL’s op te pakken en verder op te volgen. Dat betekent dat er leads, dus potentiële omzet, verloren gaat. Tegelijkertijd moet Marketing steeds meer verantwoording afleggen en de impact van acties rapporteren.

Sales speelt dus een belangrijke rol in het resultaat van marketing inspanningen. Ook in het vastleggen hiervan. Maar administratie is vaak niet de meest geliefde taak van Sales. Door de toenemende digitalisering is alles steeds beter te meten. Vooral bovenin de funnel. Maar hoe houd je zicht op wat er onderin gebeurt?

Naast het genereren van leads heeft Marketing veelal ook campagnes lopen met als doel branding en awareness. De waarde daarvan is niet zomaar in cijfers uit te drukken. Daarom wordt Marketing vaak nog steeds eerder als een kostenpost gezien, dan als motor onder sales.

Omdat veel ICT-Marketeers hiermee te maken hebben, organiseren wij een Digital Round Table met als thema: “Marketing accountability: hoe toon je je waarde aan?” Deze digitale kennissessie wordt gehouden op woensdag 1 juni van 10.00-11.30 uur. Wij nodigen de leden van ons Kennisnetwerk ICT-Marketeers graag uit om nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door te sparren en discussiëren met vakgenoten. Kom je ook online kennis en ervaring delen?

Onderwerpen:

  • Hoe borg je dat Sales MQL’s oppakt en voldoende opvolgt? En hoe houd je daar zicht op?
  • Hoe zorg je dat een en ander als ‘marketing sourced’ gelogd wordt in CRM? En kijk je daarbij naar het eerste touchpoint, het laatste touchpoint of een combinatie?
  • Hoe toon jij als Marketeer je waarde aan?

Aanmelden:
Aanmelden kan kosteloos door te mailen naar communicatie@paddls.nl. Deze Round Table is alleen toegankelijk voor leden van het Kennisnetwerk ICT-Marketeers. Er is plaats voor 8-10 deelnemers.

 

Beeld bovenaan deze pagina via Myriam Jessier op Unsplash

RESERVEREN

Online reserveren is niet mogelijk voor dit evenement.

Terug
<< mei 2024 >>
mdwdvzz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2