Round Table: Is uw OT omgeving straks nog bestand tegen hackers?

14 september 2023
Tijd: 10:00 - 13:00
Montfoort

Bedrijven zijn continue in beweging om IT-technologieën te benutten in hun operationele technologie (OT) omgevingen om de concurrentie voor te blijven. De samenvoeging van IT en OT brengt onderling verbonden systemen en data-analyse, 5G, IoT, AI en Cloud naar bedrijfs- en productieprocessen. OT en IT worden steeds meer met elkaar geïntegreerd, wat ook uitdagingen met zich meebrengt. Eén van deze uitdagingen is dat er, door de toenemende integratie, een verhoogd risico is van cyberaanvallen op OT-omgevingen en systemen. Wat kunt u doen om uw operationele technologie en data veilig te houden?

We zien dat steeds meer hackers zich richten op het veroorzaken van fysieke schade aan bedrijven die essentiële diensten en voorzieningen leveren (grondstoffen, energie en water, infrastructuur, etc). OT heeft een heel andere investeringscyclus dan IT. Zo kan het lastiger worden om nieuwe technologieën in te zetten als zero-trust security, asset (vulnerability) management, multi-factor authenticatie en identiteits-en access management.

Applicaties draaien vaak op verouderde hardware/software en kunnen niet altijd worden geüpdatet omdat de fabrikanten de werking van de apparatuur dan niet meer kan garanderen. Toch moeten deze applicaties wel beschermd worden tegen gevaren van buitenaf. Gelukkig zijn er meerdere manieren en oplossingen om uw data en infrastructuur te beschermen. Hoe bereidt u zich voor op het verbeteren van uw OT security?

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “Is uw OT omgeving straks nog bestand tegen hackers?” Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 14 september 2023 van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Hoe gaat uw organisatie om met nieuwe technologieën? (denk aan IoT, 5G, Cloud, AI en AMI)
  • Hoe richt u uw infrastructuur in om beveiligd te zijn tegen mogelijke cyberaanvallen?
  • Aan welke cybersecurity regelgeving moet uw bedrijf voldoen, bijvoorbeeld NIS-2? En welke uitdagingen brengen deze regelgevingen?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartners Nomio en Nokia. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

Nomios logo

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug