Digital Round Table “Industriële IoT: hoe houdt u grip op uw security?”

21 september 2021
Tijd: 10:00 - 11:30

Cybersecurity is geen nieuw fenomeen voor industriële IoT. Maar de digitalisering van productieprocessen zorgt wel voor nieuwe uitdagingen. IIoT-sensoren, -apparaten en -implementaties brengen diverse beveiligingsrisico’s met zich mee en OT-componenten moeten worden ‘opengesteld’, zodat die kunnen worden verbonden met nieuwe typen systemen en apparaten. Wat resulteert in extra beveiligingsproblemen. Welke uitdagingen voor industriële omgevingen zijn er en hoe houdt u grip op uw security?

Door het naar elkaar toegroeien van de IT en de OT vormen industriële besturingssystemen (ICS) oplossingen binnen het OT domein een steeds makkelijker doelwit voor aanvallers en is de zogenaamde ‘air gap’ verdwenen. Juist door die verbondenheid staan OT-systemen aan dezelfde dreigingen bloot als de IT-systemen.

Veel beveiligingsoplossingen en -tools zijn met het oog op IT omgevingen ontwikkeld. In hoeverre zijn deze even effectief in combinatie met operationele technologie? Zijn daar inmiddels geen specifiekere oplossingen voor? En hoe ziet een gedegen cybersecurity strategie er uit in een OT-omgeving?

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Digital Round Table: “Industriële IoT: hoe houdt u grip op uw security?”. Deze digitale kennissessie wordt gehouden op dinsdag 21 september 2021 van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Welke security risico’s zijn er voor industriële omgevingen?
  • Welke verschillen zijn er tussen de risico’s in een OT omgeving en een IT omgeving?
  • Is het implementeren van beveiligingsoplossingen in een industriële omgeving ‘disruptive’ of juist ‘plug & play’?
  • Hoe ziet een gedegen security roadmap eruit om je te wapenen tegen aanvallen op kwetsbaarheden in industriële systemen?

Deze Digital Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Trend Micro. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

trendmicro

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug
<< apr 2024 >>
mdwdvzz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5