Digital Round Table (BE): De impact van NIS2

19 oktober 2023
Tijd: 10:00 - 11:30

Europees cybersecurity richtlijn Netwerk en Informatiesystemen 2 (NIS2) is de opvolger van NIS1. De verwachting is dat in België de wetgeving begin 2025 in zal treden, het doel van de aankomende wetgeving is onder andere om de cyberbeveiliging van essentiële diensten te verbeteren.

Waar NIS1 van toepassing is op 6 sectoren, zal dit met de nieuwe NIS2 aangevuld worden met nog 12 sectoren. De verwachting is dat vanaf begin 2025 de NIS2 volledig actief zal zijn in België. De implementatie van NIS2 vereist dat organisaties hun IT-beveiligingsstrategieën en -praktijken herzien en mogelijk bijwerken. Er worden nieuwe beveiligingsvereisten gesteld aan de systemen en gegevens van organisaties, die kunnen leiden tot aanpassingen in de IT-infrastructuur, -processen en -procedures.

Uit gesprekken met diverse organisaties blijken er nog veel vragen te zijn over de aankomende wetgeving. Om organisaties te helpen met extra informatie te vergaren hierover, organiseren we deze digitale kennissessie waarbij we inzoomen op “De impact van NIS2”. Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 19 oktober 2023 van 10.00 tot 11.30 uur.

Voor wie?
De sessie is specifiek voor IT-professionals, die verantwoordelijk zijn voor de IT en/of Cybersecurity van de organisatie.

Onderwerpen:

  • Wat betekent NIS2 voor je huidige infrastructuur?
  • Welke stappen kan je al maken richting de nieuwe wetgeving?
  • Welke basisbeveiligingsvereisten zijn er nodig om aan de eisen van NIS2 te voldoen?

 

RESERVEREN

Per sessie brengen we graag een gelijkwaardige groep professionals bij elkaar. Een reservering is daarom pas definitief als deze is goedgekeurd door onze Projectmanagers. 

Ik ga ermee akkoord dat mijn ingediende gegevens worden verzameld en opgeslagen zoals beschreven in de site Privacyverklaring.*

Akkoord


Terug