Round Table: Hoe voorkomt u cyberaanvallen op uw IoT medical devices?

13 september 2022
Tijd: 10:00 - 13:00
Mechelen

Ziekenhuizen zijn steeds vaker doelwit van cyberaanvallen. Soms met het doel om patiëntdata te vergaren en te verkopen. Soms om gijzelsoftware te installeren. Met steeds meer smart medical, smart office en smart building devices worden netwerken al snel een wirwar. Daardoor raakt het overzicht kwijt en ontstaan er beveiligingsproblemen. Hoe zorgt u als IT dat u het héle netwerk in kaart hebt?

Als het gaat om het beveiligen van Internet of Things (IoT)-apparaten tegen cyberaanvallen kampen ziekenhuizen met unieke uitdagingen. Zo zijn er vaak tal van medische devices aanwezig rondom een bed, die zijn ontworpen met weinig tot geen aandacht voor beveiliging. Denk aan infuuspompen en beademingsapparatuur. Daarnaast draaien veel aangesloten medische apparaten op oude besturingssystemen, die niet langer worden ondersteund en geen beveiligingsupdates ontvangen. Dat maakt ze een makkelijke prooi voor cyberaanvallen.

Tevens wordt het zorglandschap al jaren overspoeld door snel opvolgende wetten en regels. Hoe verbetert u de databeveiliging en patiëntveiligheid en hoe zorgt u ervoor dat uw ziekenhuis de voordelen van IoT voor patiëntenzorg kan realiseren, zonder in te leveren op beveiliging?

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “Hoe voorkomt u cyberaanvallen op uw IoT medical devices?”

Deze kennissessie wordt gehouden op dinsdag 13 september 2022 van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Hoe identificeer, classificeer en analyseer je elk IoT-apparaat binnen het netwerk?
  • Hoe stel je risico-indicatoren bloot zoals zwakke wachtwoorden, verouderde firmware en bekende IT/IoT-kwetsbaarheden (CVE’s)?
  • Hoe voorkom je de nieuwste op IoT gerichte malware aanvallen?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartners Westcon en Check Point. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

Logo Westcon

 

 

Logo Check Point

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug
<< apr 2024 >>
mdwdvzz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5