Digital Round Table: Hoe doorbreek je de 80%-20% regel en realiseer je groei bij al je partners?

19 april 2023
Tijd: 10:00 - 11:30

De 80-20 regel, oftewel het Pareto principe, gaat ook op bij partnermarketing. Vaak wordt ca. 80% van de omzet gegenereerd door ca. 20% van de partners. Bij grotere vendoren en distributeurs met veel partners, zien we dan ook dat 80% van de aandacht naar 20% van de partners gaat. Met hen wordt gekeken naar de samenwerking en uitbreiding hiervan. Zo worden bijvoorbeeld gezamenlijke jaarplannen gemaakt en krijgen deze partners funding voor het genereren van leads.

Met de overige 80% is veelal weinig tot geen persoonlijk contact. Soms worden ze bijvoorbeeld gemanaged via een portal. Omdat ze individueel niet veel inkomsten genereren en dus minder waarde creëren dan de top-partners, worden ze vaak in een hokje geplaatst waar ze niet de aandacht en ondersteuning krijgen die hen zou kunnen helpen meer leads of business te genereren voor de vendor/distri.

Echter deze groep is zeker niet niks waard. Alleen hebben vendoren en distributeurs zelf vaak te weinig tijd, capaciteit of zicht op deze grote groep partners. Maar hoe zorg je er als vendor of distri voor dat je ook deze partijen aan je bindt, zodat ze beter presteren en hun waarde verhogen?

Omdat veel Partnermarketeers hiermee te maken hebben organiseren wij de Digital Round Table: “Hoe doorbreek je de 80%-20% regel en realiseer je groei bij al je partners?” Deze digitale kennissessie wordt gehouden op woensdag 19 april van 10.00-11.30 uur en is toegankelijk voor alle leden van onze Kennisnetwerk Partnermarketeers.

Wij nodigen de leden van ons Kennisnetwerk Partnermarketeers graag uit om nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door te sparren en discussiëren met vakgenoten. Kom je ook online kennis en ervaring delen?

Aanmelden:
Aanmelden kan kosteloos door te mailen naar communicatie@paddls.nl. Deze Round Table is alleen toegankelijk voor leden van het Kennisnetwerk Partnermarketeers. Er is plaats voor 8-10 deelnemers.

RESERVEREN

Online reserveren is niet mogelijk voor dit evenement.

Terug