Digital Round Table “Hoe de kracht van transparant Data Management voor u kan werken!”

22 april 2020
Tijd: 10:00 - 11:30

Digitale transformatie is niet meer weg te denken. Hoewel er veel reden is voor optimisme, zijn er ook unieke en complexe uitdagingen. Zo hebben klanten tegenwoordig meer controle en ook meer keuzes dan ooit. Terwijl hun verwachtingen blijven stijgen, neemt hun loyaliteit af. Hoe vergroot u inzicht in de informatie binnen uw organisatie waarbij uniformiteit, kwaliteit en beheer van data centraal staan. Hierdoor kunt u efficiënter werken, risico’s verminderen en kansen identificeren om groei te realiseren.

De evoluerende verwachtingen en eisen van de klant dwingen organisaties om te transformeren hoe zij zaken doen. Waar klanten en leveranciers over steeds meer verschillende kanalen samenkomen, wordt een omnichannel datastrategie van steeds groter belang. Onafhankelijke onderzoeken geven aan dat het géén kwestie is van wel of niet overstappen naar een Master Data Management (MDM) strategie, maar wanneer. Enkel gebruik maken van data is niet voldoende zonder de juiste expertise om hier werkelijk iets mee te doen.

De onboarding van leveranciers moet drastisch versnellen, product assortimenten efficiënt worden uitgebreid en de levering wordt verwacht in de vorm van een consistente, boeiende, gepersonaliseerde ervaring, het liefst met zo min mogelijk belasting van het milieu. Dit moet snel, accuraat en met up-to-date productgegevens en inhoud in de hele waardeketen worden toegepast. Waar begint u?

Omdat veel organisaties hier mee te maken hebben, organiseren we op woensdag 22 april van 10.00 tot 11.30 uur een Digital Round Table. Tijdens deze digitale kennissessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Gezamenlijk krijgen wij nieuwe inzichten te krijgen en ontdekken kansen door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen

  • Hoe gaat u om met exploderende hoeveelheid aan data en gebruikt u dit op een positieve en efficiënte manier?
  • Het belang van transparant: In hoeverre communiceert u wat waar vandaan komt?
  • Hoe kan de kracht van MDM uw klantretentie en -tevredenheidsdoelstellingen helpen bereiken?
  • Op welke wijze kunt u MDM inzetten om uw omzet te vergroten en geografische expansie te realiseren?
  • Waar begint u, zonder bestaande processen vast te laten lopen?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Stibo Systems. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

Stibo Systems

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug