Round Table “Hoe combineert u IT en OT optimaal met behoud van uw hoog security beleid?” (NL)

16 juni 2020
Tijd: 10:00 - 14:00
Rotterdam

De afhankelijkheid van ‘operationele technologie’ (OT) is alleen maar toegenomen, misschien nog wel meer dan dat van informatietechnologie (IT). Dit OT-domein is vatbaar voor cyberaanvallen en de praktijk heeft dan ook al uitgewezen dat cybercriminelen industriële controlesystemen kunnen gijzelen met ‘ransomware’ en de bedrijfsvoering geheel plat kunnen leggen. Dit heeft ongekend grote gevolgen voor uw organisatie, maar daarmee óók voor andere partijen binnen Nederland en dat zorgt voor een ander risicoprofiel dan een gemiddelde IT-infrastructuur.

Door het naar elkaar toegroeien van de IT en de OT vormen Industrial Control Systems (ICS) oplossingen binnen het OT domein een steeds makkelijker doelwit voor aanvallers en is de zogenaamde ‘air gap’ verdwenen. Juist door die verbondenheid staan OT-systemen aan dezelfde dreigingen bloot als de IT-systemen.

De beste optie vanuit het oogpunt van beveiliging is de netwerken voor OT en IT weer strikt van elkaar te scheiden, maar dat is niet reëel. Met de ‘vierde industriële revolutie’ in volle gang wordt de verwevenheid van IT en OT alleen maar groter. Hoe houdt u de hoge security wensen en waar begint u?

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “Hoe combineert u IT en OT optimaal met behoud van uw hoog security beleid?”. Deze kennissessie wordt deels in het Engels gehouden op dinsdag 16 juni van 10.00 tot 14.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Welke cyber dreigingen zijn er, wat is het risico voor u en wat is de impact van een incident?
  • Hoe vertaalt u deze risico’s binnen uw organisatie en creëert u meer awareness?
  • Welke maatregelen neemt u om up-to-date te blijven met een groeiende en vaak gekoppelde  IT/OT infrastructuur?
  • Hoe zorgt u ervoor dat de kosten laag blijven en u kunt blijven concurreren?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartners NTT en Claroty. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

jun 2024

Round Table: Het terugverdienmodel van tailor-made werkplekken
11 juni 2024 Montfoort

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< mei 2024 >>
mdwdvzz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2