Round Table: End to end visibility & security

30 maart 2023
Tijd: 10:00 - 13:00
Loenen a/d Vecht

Door Advanced Metering Infrastructure (AMI) kan een systeem vanuit twee eindpunten communiceren. Via deze weg wordt gedetailleerde informatie gedeeld, met name binnen de nutsvoorzieningen branche. Denk hierbij aan informatie als meterstanden. De eerste AMI apparaten beginnen te verouderen. Wat niet alleen praktische belemmeringen met zich meebrengt, maar ook securityrisico’s. Daarnaast vernieuwt de IT-branche zich voortdurend waardoor een aantal upgrades voor AMI beschikbaar zijn. Hoe zorgt u ervoor dat u uw data goed in kaart hebt en end to end beveiligd is?

Intussen bestaat er een opvolger voor AMI: next-gen AMI ofwel AMI 2.0. Deze nieuwe versie verandert de infrastructuur in een edge computing apparaat dat data beter kan lezen en vertalen. Daarnaast wordt de flexibiliteit van de communicatie ook beter. Componenten worden beter van het systeem gescheiden of gecombineerd. Ook het apparaat zelf is een aantal upgrades ondergaan. Zo is de stroomkwaliteit verbeterd en kan het apparaat nu gebruik maken van vernieuwde technologieën als cloud, microgrid en intelligent automation.

Bij nieuwe ontwikkelingen horen natuurlijk ook nieuwe securityvereisten. Voordat AMI 2.0 in gebruik kan worden genomen, is het van belang om de cybersecurity te verbeteren en bevorderen. Cyberaanvallen richten zich al snel op softwaregerichte systemen. Gelukkig zijn er meerdere manieren en oplossingen om uw data en infrastructuur te beschermen. Hoe bereidt u zich voor op het verbeteren van uw security?

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “End to end visibility & security”. Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 30 maart 2023 van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Welke kansen en risico’s brengt de overstap naar AMI 2.0 met zich mee voor uw organisatie?
  • Hoe zorgt u ervoor dat uw data en infrastructuur verbeteren zonder flexibiliteit te verliezen?
  • Hoe richt u uw infrastructuur in om langdurig beveiligd en bestand tegen mogelijke aanvallen te zijn?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartners Nomios en Juniper. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

Nomios logo

Juniper logo

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< jun 2024 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30