Round Table “Een veilig IoT: houd hackers buiten de behandelkamer”

7 oktober 2021
Tijd: 10:00 - 14:00

Traditioneel waren IT en Operationele Technologie (OT)-netwerken gescheiden werelden, maar steeds vaker worden OT-gebaseerde technologieën zoals Internet of (Medical) Things-sensoren geïntegreerd met IT-netwerken om nieuwe inzichten te creëren en efficiëntieverbeteringen te behalen. Door de enorme toename van gevoelige data binnen de netwerken en binnen uw patiënt wordt het belang van IT-security bij zorginstellingen steeds relevanter. Het gevaar voor uw patiënt en uw data wordt steeds realistischer door de toename van cyber- en ransomware aanvallen. Het is tijd om de focus te verleggen naar een integrale beveiliging. Waar begint u?

OT-systemen zijn overal te vinden in zorginstellingen; van de lift van het pand tot de systemen in patiënt trackers en bloed transfusiepompen. Patiëntgegevens die met deze apparaten worden vastgelegd zijn extra kwetsbaar voor cyberbedreigingen. Bij een aanval loopt niet enkel de organisatie schade op, maar ook de patiënt.

Is het beter, veiliger en efficiënter om deze werelden gescheiden te houden? Of is het mogelijk de voordelen van convergentie te benutten, zonder in te leveren op veiligheid, controle en budget?

Omdat veel organisaties hiermee te maken hebben, organiseren we de Round Table: “Een veilig IoT: houd hackers buiten de behandelkamer”. Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 7 oktober van 10.00 tot 14.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Hoe kunt u de risico’s en de impact van incidenten inzichtelijk maken en een bewustwording creëren?
  • Hoe zorgt u dat er efficiënt zorgverlening gegeven kan worden, ondanks de toenemende complexiteit rondom regelgeving, veiligheid, werkdruk en beperkte financiële budgetten?
  • Hoe kunt u uw beveiligingsprogramma uitbreiden van IT naar IoT en OT?
  • Op welke wijze behoudt u overzicht op uw OT-Security binnen de verschillende locaties?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartners Fortinet en Solimas. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

Solimas logo

 

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

jun 2024

Round Table: Het terugverdienmodel van tailor-made werkplekken
11 juni 2024 Montfoort

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< mei 2024 >>
mdwdvzz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2