Round Table: Wat zijn de do’s & don’ts bij API-security?

19 januari 2023
Tijd: 10:00 - 13:00
Woerden

Elke organisatie krijgt te maken met digitale transformatie. De financiële sector krijgt bijvoorbeeld te maken met open banking. Application Programming Interfaces, ofwel API’s, zijn vaak de sleutel in digitale transformaties. De komst van nieuwe open systemen laat organisaties groeien en stimuleert innovatie. Naast mooie kansen, brengen API’s ook een aantal security uitdagingen met zich mee. Gartner heeft voorspeld dat API-misbruik de meest voorkomende aanvalsvector zal worden. Hoe zorgt u dat alle data tegelijkertijd toegankelijk én goed beveiligd zijn?

API’s nemen een schakelrol aan in systemen, omdat API’s informatie doorgeven. Dat het belangrijk is om dit goed te beveiligen, is geen geheim. Uit onderzoek van Gartner is gebleken dat een organisatie gemiddeld minimaal 10 API-aanvallen per maand ondergaat. Security risico’s vermenigvuldigen zich niet alleen, ze evolueren zelfs.

Sinds kort is API-security een op zichzelf staand onderdeel binnen security geworden. Hierbij is het belangrijk dat eerst gevoelige plekken in kaart worden gebracht. Vervolgens is het de uitdaging om security aanvallen te voorkomen en kwetsbaarheden te elimineren. Hoe kunt u onveiligheden ontdekken tijdens de development? Hoe zorgt u ervoor dat u op tijd op de hoogte bent in het geval van een API-aanval?

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de interactieve Round Table: “Wat zijn de do’s & don’ts bij API-security?” Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 19 januari 2023 van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Op welke wijze is de migratie naar open banking ingericht en welke (security)uitdagingen kwamen hierbij naar boven?
  • Welke vorm heeft uw API-security? Hoe beschermt u de data die middels API’s worden gedeeld?
  • De kans op een API-aanval of beveiligingslek wordt steeds groter; hoe ontdekt u deze en wat is het plan om dit te voorkomen en verhelpen?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartners SLTN en SALT. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

SLTN logo

Salt Security logo

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug
<< feb 2024 >>
mdwdvzz
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3