Digital Round Table “Waarom protectie alleen niet voldoende is”

8 februari 2022
Tijd: 10:00 - 11:30

Momenteel maakt bijna iedere organisatie een digitale transformatie door. Denk aan de overstap naar de cloud, (meer) thuiswerken, maar ook I(I)oT. Tegelijkertijd blijft het dreigingslandschap zich ontwikkelen en zitten cybercriminelen en hackers niet stil. Zij passen hun tactieken, technieken en procedures (TTP’s) voortdurend aan, om zo nóg beter te kunnen infiltreren en onder de radar te blijven. Dit alles maakt een effectieve beveiliging niet alleen complex, maar zorgt er ook voor dat protectie alleen niet meer voldoende is. Hoe zet uw organisatie detectie en response in?

Cybersecurity gaat niet alleen over het beschermen van gebruikers, het juiste inzicht en de juiste reactie als er toch iets gebeurt is even belangrijk. Sommige organisaties hebben dan ook EDR (Endpoint Detection & Response) ingezet als een manier om meer data over aanvallen op een endpoint te vergaren. Maar zoals we bij sommige ransomware aanvallen hebben gezien, wordt de eindgebruiker steeds minder het doelwit. In plaats daarvan bewegen aanvallen zich (ongezien) binnen het netwerk van een organisatie om kritieke systemen te vinden. Daardoor zien ze hun kansen aanzienlijk vergroten op de effectieve betaling van ransomware door die organisatie. Het uitbreiden van EDR naar andere gebieden dan het endpoint, zoals e-mail, servers, cloud/workloads en netwerken, geeft het juiste inzicht om dit te ondervangen.

Wat is de waarde van volledig inzicht te hebben op de gehele levenscyclus van de aanval, inclusief infiltratie, laterale beweging in het netwerk en exfiltratie? Welke bedreigingen zijn er en wat is de juiste manier om te reageren? Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Digital Round Table: “Waarom protectie alleen niet voldoende is”. Deze digitale kennissessie wordt gehouden op dinsdag 8 februari of donderdag 17 februari 2022 van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Welke cyberdreigingen zijn er en hoe detecteert uw organisatie iemand die toch binnen weet te dringen?
  • Hoe zorgt u ervoor dat u op de juiste manier reageert bij een incident?
  • Is er een bewezen roadmap om meerdere beschermingslagen op endpoint-, e-mail-, web- en SaaS-applicaties toe te passen, ongeacht apparaat, applicatie, netwerk of locatie?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Trend Micro. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

trendmicro

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< jun 2024 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30