Digital Round Table ”De impact van een ransomware aanval; hoe veert u terug?”

7 april 2022
Tijd: 10:00 - 11:30

Het is tegenwoordig niet meer de vraag óf je wordt aangevallen, maar wanneer! Als zorginstelling kunt u er bijna niet omheen; een Ransomware aanval zal vroeg of laat gebeuren. Een oplossing zou het herstellen van de data zijn, maar wat als dit niet meer mogelijk is? Hoe gaat uw organisatie om met een datalek? En welk effect heeft dit op “het (afgeleide) verschoningsrecht in de zorg”? Hoe veert u na een aanval zo snel mogelijk weer terug?

Een belangrijke vraag tegenwoordig is hoe u de gevolgen van een Ransomeware aanval zo efficiënt mogelijk oplost. Als zorginstelling werkt u immers met gevoelige data die op diverse locaties (on-premise, Cloud of hybride) opgeslagen zijn. Van al deze data worden diverse back-ups en back-up oplossingen gemaakt. Maar hoe beperkt u de toegang hiertoe? Veel organisaties werken met DRaaS (Distaster Recovery-as-a-Service), echter zorgt dit vaak voor meer complexiteit als de architectuur onvoldoende aansluit. Daarnaast kunt u er helaas niet blind vanuit gaan dat u de data kan restoren of terugvinden. Een oplossing zou BaaS (Back-up-as-a-Service) kunnen zijn. Hierdoor heeft u als organisatie altijd en overal toegang tot de back-ups. Zorgt deze oplossing voor een vermindering in downtime?

Omdat veel organisaties met deze uitdaging te maken hebben, organiseren we de Digital Round Table: “De impact van een ransomware aanval: hoe veert u terug”.

Deze digitale vak bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 7 april 2022 van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten om tot nieuwe inzichten te komen en kansen te ontdekken.

Onderwerpen:

  • Wat als u aangevallen wordt? Hoe snel kan uw organisatie weer up and running zijn?
  •  Hoe gaat u om met het verschoningsrecht, welke impact heeft een datalek op uw zorginstelling?
  •  Hoe beperkt u de toegang tot gegevens back-ups en back-up oplossingen?
  • Kan BaaS (Back-up as a Server) u hierbij ondersteunen?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Veeam. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

Veeam logo

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

jun 2024

Round Table: Het terugverdienmodel van tailor-made werkplekken
11 juni 2024 Montfoort

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< mei 2024 >>
mdwdvzz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2