Digital Round Table: “Dataveiligheid in de Cloud – Realiteit of illusie?”

17 maart 2022
Tijd: 10:00 - 11:30

Organisaties hebben gemerkt dat wendbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid onmisbaar zijn om zich staande te houden in de huidige dynamische maatschappij. De transformatie naar de Cloud versnelt dit. Tegelijkertijd ontstaat de vraag of het organisaties lukt om legacy IT-systemen en data op een veilige manier te transformeren. Uit onderzoek blijkt dat 40 procent van de IT-beslissers ‘gebrekkige dataveiligheid’ als grootste uitdaging ziet voor een verdere digitale versnelling. En dat terwijl het aantal organisaties dat data en business applicaties naar de Cloud migreert dagelijks toeneemt. Hoe ontketent u de volle potentie van Cloud zonder in te leveren op veiligheid en data-integriteit?

Gebrekkige dataveiligheid is onder andere te wijten aan het ontbreken aan inzicht in het security- en encryptiebeleid van verschillende Cloudproviders en het weinig tot geen controle hebben over eigen data. Nu de hoeveelheid data in de Cloud blijft groeien zal de schade van cyberaanvallen en datalekken toenemen en is impact op het imago, de continuïteit en de prestaties groot voor organisaties. Toch is de Cloud bij uitstek geschikt voor het verwerken en opslaan van data, maar hoe richt u dit veilig en gerechtvaardigd in? En is uw organisatie zich bewust van de gedeelde verantwoordelijkheid met providers voor de beveiliging van data
in de Cloudomgeving?

De Digital Round Table: “Dataveiligheid in de Cloud – Realiteit of illusie?” wordt gehouden op donderdag 17 maart 2022 van 10:00 tot 11:30 uur.

Deze kennissessie is onderdeel van een benchmarkonderzoek waarbij u inzicht krijgt in de volle potentie van de Cloud. Daarnaast wordt er besproken welke manieren er zijn om databescherming in de Cloud naar een hoger niveau te tillen. Ook worden de kansen van een verdere digitale versnelling besproken en wat er gedaan moet worden om dit te realiseren.

Onderwerpen:

  • Hoe zorgt u dat uw data volledig veilig is ondergebracht in de Cloud?
  • Welke voorzorgsmaatregelen treft u om uw data te waarborgen?
  • Hoe zorgt u ervoor dat alle datahandelingen gelogd worden en controleerbaar zijn?
  • Hoe krijgt u altijd en overal inzicht en controleert u wie uw data kan bewerken en verwerken?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Telindus. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

jun 2024

Round Table: Het terugverdienmodel van tailor-made werkplekken
11 juni 2024 Montfoort

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< mei 2024 >>
mdwdvzz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2