Digital Round Table “De noodzaak voor solide OT-cybersecurity in de industriële sector”

8 april 2021
Tijd: 10:00 - 11:30

Voorheen waren processen in de fabriek en computers op de werkvloer volledig van elkaar geïsoleerd. Productiemachines communiceerden niet met IT-systemen. Tussen het ‘Operational Technology’ (OT) netwerk en de daarin aanwezige ‘Industrial Control Systems’ (ICS) was geen directe koppeling, waardoor risico’s op cyberaanvallen nagenoeg niet bestonden.

Tegenwoordig willen organisaties hun producten zo snel mogelijk op de markt brengen om de concurrentie voor te blijven. Daarnaast staan productiekosten vaak onder druk. Daarom worden in toenemende mate IT-toepassingen betrokken bij het operationele proces met als doel het optimaliseren van het productieproces.

Hiermee is de ‘Digitale Transformatie’ een feit. Onder invloed van deze digitale transformatie vindt integratie plaats tussen het IT-domein en het OT-domein. Bij OT, ICS en kantoor-IT worden steeds vaker netwerken gedeeld en zijn deze verbonden met de IT-infrastructuur en de cloud. En hoewel hier veel voordelen aan verbonden zijn, neemt het op het gebied van cybersecurity ook wat uitdagingen met zich mee. Daarnaast krijgt productie voorrang op security.

Hoe houdt u controle over eigen protocollen? Omdat veel organisaties hiermee te maken hebben, organiseren we de Digital Round Table: “De noodzaak van solide OT-cybersecurity in de industriële sector”. Deze digitale kennissessie wordt gehouden op donderdag 8 april van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Wat is eigenlijk de noodzaak voor OT-cybersecurity in de industriële sector en wat zijn de grootste risico factoren?
  • OT-cybersecurity; valt met technologie af te dwingen of is er organisatorisch werk te verzetten?
  • Moet er iets veranderen aan de houding van fabrikanten van OT-apparatuur (PLSc, HMIs, etc) m.b.t. cybersecurity?
  • Heeft Covid-19 invloed op de cybersecurity van industriële omgevingen?
  • Is Remote Access door leveranciers de grootste cyberdreiging?

Deze Digital Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Orange Cyberdefense. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

jun 2024

Round Table: Het terugverdienmodel van tailor-made werkplekken
11 juni 2024 Montfoort

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< mei 2024 >>
mdwdvzz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2