Digital Round Table “De ideale reis naar een dataplatform in de cloud”

23 juni 2021
Tijd: 10:00 - 11:30

Data is uitgegroeid tot misschien wel het meest belangrijke strategische onderwerp voor organisaties. Om data optimaal te laten renderen, is een veilig, flexibel, efficiënt en beheersbaar dataplatform onmisbaar. Steeds meer organisaties kiezen er daarom voor om te migreren naar een modern dataplatform in de cloud. Cloud dataplatforms als Azure, AWS en Google Cloud bieden vele kansen, maar migratie gaat niet zonder risico’s en organisatorische vraagstukken. Hoe brengt u deze kwesties inzichtelijk? Welke kansen en uitdagingen zijn er bij de verschillende fases van verkennen, ontwerpen en uitvoeren van een migratie naar een cloud dataplatform?

Een efficiënte datastrategie vereist een toekomstbestendige architectuur die eenvoudig meebeweegt met de omvang en behoeften van uw organisatie. De migratie naar een cloud dataplatform zoals Azure, maakt het mogelijk om eenvoudig nieuwe data- en analytics-toepassingen te implementeren. Maar welke services en inrichting kunt u het beste inzetten om uw dataplatform betaalbaar te houden? Hoe koppelt u het nieuwe platform met uw bestaande systemen en netwerken? En hoe zorgt u ervoor dat uw data goed beveiligd is?

De eerste stap in het realiseren van een dataplatform is het schetsen van de cloud-inrichting. Hierbij moeten er keuzes gemaakt worden of u ál uw huidige on-premise data warehouse oplossingen één op één wilt overnemen of dat sommige oplossingen tegen het licht gehouden moeten worden. Daarnaast verandert er ook organisatorisch en procesmatig het nodige. Zo moet uw huidige data team bijvoorbeeld aan de slag met data engineering en data-science. En mogelijk heeft uw migratie naar de cloud ook gevolgen voor bestaande processen.

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Digital Round Table: “De ideale reis naar een dataplatform in de cloud”. Deze digitale vak bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 23 juni 2021 van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten om tot nieuwe inzichten te komen en kansen te ontdekken.

Onderwerpen:

  • Wat zijn de kansen en uitdagingen omtrent een migratie naar een dataplatform in de cloud?
  • Hoe voorkomt u dat een migratie enkel een technische exercitie wordt, maar dat de cloudstrategie ook geadopteerd wordt door de hele organisatie?
  • Hoe houdt u het cloud dataplatform beheersbaar en betaalbaar zonder in te leveren op efficiëntie en veiligheid?

Deze Digital Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Riviq. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

RiviQ-500

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug
<< mei 2024 >>
mdwdvzz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2