Digital Round Table”Datagedreven werken, hoe krijgt u dat voor elkaar?”

4 maart 2021
Tijd: 10:00 - 11:30

Steeds meer gemeenten werken datagedreven. De één doet dat relatief zelfstandig, een ander zoekt de samenwerking op. Data laten spreken en als belangrijk beleidsinstrument zien; steeds meer overheden zijn zich ervan bewust dat de inrichting van een goede datahuishouding een betere feitelijke onderbouwing van beleid en besluiten mogelijk maakt, waardoor de kwaliteit toeneemt. Gemeenten kunnen hiermee meer publieke waarde realiseren. En dat is ook goed voor burgers. Alhoewel steeds meer overheden datagedreven gaan of willen werken, blijkt tegelijkertijd dat veel van hen dat een uitdaging vinden. Hoe krijgt u een datagedreven mindset binnen de organisatie? En hoe realiseert u een waardevol datafundament?

Volgens VNG Realisatie staat elke gemeente voor de uitdaging en de (technische en morele) grenzen van datagedreven beleid en uitvoering. Inhoudelijke en financiële grip op het sociaal domein gaat aan geen enkele gemeente voorbij. Democratische betrokkenheid, een inclusieve samenleving en klimaatbestendigheid zijn overal het streven. In al hun verscheidenheid en lokale contexten kunnen gemeenten van elkaar leren of zijn ze van elkaar afhankelijk.

We leven in een tijd van grootschalige dataverzameling en toename van technieken om deze data productief te analyseren en te gebruiken. Een regionale samenwerking is, ongeacht de gemeentegrootte, wellicht noodzakelijk. Maar hoe ga je om met de uitdagingen rondom een versnipperd datalandschap, privacy, informatiebeveiliging en eigenaarschap van data? Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we een Digitale Round Table: “Datagedreven werken, hoe krijgt u dat voor elkaar?
 
Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 4 maart van 10:00 tot 11:30 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit om te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Zo krijgt u nieuwe inzichten en ontdekt u kansen door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Hoe datavolwassen is uw organisatie?
  • Welke uitdagingen zijn er om draagvlak en budget te realiseren voor een datagedreven beleid?
  • Wat betekent regionale samenwerkingen voor uw datafundament?

Deze Digital Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Scamander. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

Scamander

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug
<< feb 2024 >>
mdwdvzz
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3