Digital Round Table: Databescherming: hoe voorkomt u een ransomeware aanval?

28 september 2023
Tijd: 10:00 - 11:30

Data vormt de basis van een organisatie en kan veel voordelen bieden. Door de stijgende waarde van data, stijgt ook datacriminaliteit. Ransomware is een kwaadaardige software die gegevens van uw besturingssysteem kan stelen of data en documenten versleutelen. Naast de veel voorkomende vormen als phishing ontstaan er ook veel nieuwe, onbekende vormen van ransomware. Het is echter lastig om de dreiging hiervan in te schatten, door de vele en vaak ook nieuwe varianten van cyberaanvallen. Wat kunt u als organisatie doen om een ransomware aanval te voorkomen en uw data te beschermen?

De uitdaging ligt niet alleen bij het vinden van databescherming, deze ligt ook bij het aanvalsoppervlak. Het inschatten van deze en de grootte ervan wordt steeds lastiger naarmate cyberaanvallen en ransomware vernieuwen. Sommige organisaties kunnen hierdoor (onbewust) het aanvalsrisico onderschatten.

Een goede voorbereiding is het halve werk, zo ook met data-bescherming. Ervoor zorgdragen dat u goed voorbereid bent op potentiële aanvallen, kan bijdragen tot het voorkomen van, ofwel het versneld verhelpen van een cyberaanval. Deze voorbereiding en bescherming van uw data bestaat natuurlijk niet alleen uit het gebruik van de juiste software. Ook tijd en aandacht spelen een belangrijke rol in de bescherming van de data van uw organisatie. Hoe bepaalt u het aanvalsoppervlak binnen de overvloed aan data-informatie? Welke vorm van databeveiliging sluit naadloos aan op uw organisatie? En wat is het bijbehorende kostenplaatje in tijd en geld?

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Digital Round Table: “Databescherming: hoe voorkomt u een ransomware aanval?” Deze digitale kennissessie wordt gehouden op donderdag 28 september 2023 van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Constant nieuwe vormen van ransomware: hoe bereidt u zich hierop voor?
  • Hoe krijgt u een duidelijk beeld van het aanvalsoppervlak en evalueert u deze?
  • Hoe maakt u uw organisatie en medewerkers bewust van de risico’s van ransomware aanvallen?
  • Welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen om uw data te beschermen?

 

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug
<< feb 2024 >>
mdwdvzz
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3