Round Table: Cybersecurity: van reactief naar proactief

16 mei 2023
Tijd: 10:00 - 13:00
Woerden

Door alle vernieuwingen binnen cybersecurity ontstaat een overload aan kwetsbaarheden die niet altijd even goed worden gemonitord en vaak niet goed kunnen worden geprioriteerd. Veel organisaties maken gebruik van verschillende, vernieuwende oplossingen om zo alle kwetsbaarheden in kaart te krijgen. Het nadeel hiervan is dat elke tool zijn eigen rapportages en statistieken gebruikt wat ten koste gaat van het overzicht van alle security dreigingen. Door meer inzicht te krijgen in hoe uw aanvalsoppervlak eruit ziet en waar u het meeste risico loopt, kunnen sneller plannen worden opgesteld om cyberrisico’s vanuit technisch en zakelijk perspectief aan te pakken. Hoe richt u Risk Based vulnerability management in, zodat er focus is op die kwetsbaarheden die werkelijk van belang zijn voor de digitale veiligheid van uw organisatie?

Het kan een uitdaging zijn om het steeds veranderende dreigings-landschap bij te houden, zeker wanneer uw aanvalsoppervlak zich
uitbreidt. Security afdelingen stellen zich vaak reactief op, gefocust op incidentenrespons. Door reactief te werk te gaan, worden al snel zwakke plekken over het hoofd gezien, wat weer kansen biedt voor cyberaanvallen.

Daarnaast is het een uitdaging om alle gegevens effectief te analyseren om weloverwogen, proactieve besluitvorming te maken over welke blootstellingen het grootste risico voor de organisatie vormen. Hoe wijzigt u uw cybersecurity van reactief naar proactief schakelen?

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “Cybersecurity: van reactief naar proactief” Deze kennissessie wordt gehouden op dinsdag 16 mei 2023 van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Welke tools zet u in om inzicht te krijgen in uw zwakke plekken en aanvalsoppervlakte?
  • Welke cyberrisico’s krijgen voorrang? Waar zijn deze prioriteiten op gebaseerd?
  • Hoe is uw security ingericht: reactief of proactief? En hoe vertaalt u de cybersecurity inzichten naar bruikbare informatie?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartners SLTN en Tenable. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

SLTN logoTenable logo

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

jun 2024

Round Table: Het terugverdienmodel van tailor-made werkplekken
11 juni 2024 Montfoort

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< mei 2024 >>
mdwdvzz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2