Digital Round Table “Cloud security – het ware verhaal”

7 december 2021
Tijd: 10:00 - 11:30

Vele mythes gaan er rond wat betreft de cloud en cloud-beveiliging. Steeds meer bedrijven verplaatsen delen van hun bedrijfskritische processen naar de cloud, toch blijft er veel onduidelijkheid over de exacte waarde van de cloud, wat mede komt door diepgaande misverstanden. Bedrijven aarzelen hierdoor om een volgende stap te zetten. De vraag is niet meer of organisaties uiteindelijk een cloud-omgeving zullen adopteren, eerder welke functionaliteiten vanuit de cloud zullen worden afgenomen. De cloud is ‘here to stay’.

Analisten geven aan dat een groot deel van de cloud-risico’s en ‘fouten’ veroorzaakt worden door bedrijven zelf. Gartner zegt dat 95% van alle cloud-fouten aan de klant zijde liggen.

Twee essentiële onderdelen die voor veel bedrijven de cloud een succes kunnen maken, zijn security en compliance. Deze gebieden moeten de basis vormen voor elk cloud-project. De business, IT- en informatie security organisaties delen dezelfde overkoepelende vraag: Hoe moet onze security benadering en risk management in de cloud veranderen om optimaal en veilig gebruik te maken van de multi-cloud omgevingen?

Vandaag de dag gaan de security vraagstukken omtrent cloud over runtime omgevingen zoals Containers en Kubernetes, API-security, maar met name compliancy.

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren wij de Digital Round Table: Cloud security – “het ware verhaal”.

De sessie wordt gehouden op dinsdag 7 december van 10.00 tot 11.30 uur. In deze Round Table kunt u met vakgenoten een open discussie voeren en sparren over de leidende principes van het beveiligen van uw omgevingen op cloud platforms en hoe u effectieve security, governance en compliance in de cloud kunt bereiken.

Onderwerpen:

  • Hoe dien je je cloud-omgeving te beveiligen en welke security lagen onderscheiden we daarbij?
  • De security van cloud-omgevingen dient daarom secure-by-design geïmplementeerd te worden, wat betekent dat?
  • Hoe krijgen we meer zicht in operationele kwetsbaarheden binnen productieomgevingen gebaseerd op containers?
  • Security en Compliance is een shared responsibility, waarom is het implementeren van een Cloud Compliance Framework zo belangrijk?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartners Palo Alto en Wipro. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< jun 2024 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30