Round Table: De brug slaan vanuit BI naar zorg- en onderzoeksvraagstukken

22 september 2022
Tijd: 10:00 - 13:00
Woerden

Als ziekenhuis is het nemen van gefundeerde beslissingen op basis van accurate en actuele data cruciaal. Het beschikken over de juiste gegevens is belangrijk voor het leveren van goede zorg. Business Intelligence (BI) speelt een essentiële rol in het realiseren van een datagedreven ziekenhuis. Daarbij speelt inzicht uit het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) een belangrijke rol. Hoe kan de BI-afdeling nog meer ondersteunen bij zorg- en onderzoeksvraagstukken? Ook heeft u te maken met een krappe arbeidsmarkt en bezuinigingen. Hoe zorgt u ervoor dat u desondanks datadriven alle ruimte biedt en het ziekenhuis kan blijven bedienen?

In ziekenhuizen zorgt BI of het dataloket er o.a. voor dat alle afzonderlijke informatiesystemen goed geïntegreerd zijn en dat er (financiële) verantwoording afgelegd kan worden over de geleverde zorg en de kwaliteit hiervan. Het leveren van rapportages is een belangrijke taak, maar ook het ondersteunen van zorgprojecten/onderzoek, zoals het onderzoeken van doorstroming in zorgpaden of de capaciteit van de verpleegafdeling vallen onder BI. Eén van de voorwaarde voor goede BI is de datakwaliteit.

BI zorgt veelal voor innovatie en vernieuwing in het ziekenhuis. Hoe houdt u meer tijd over om op een innovatie manier te kijken naar de zorg? Zeker gezien de restricties waarbinnen u moet werken door de krappe arbeidsmarkt en strakke budgetten? Waar kunt u als BI-verantwoordelijke een efficiëntie slag maken en is selfservice een optie?

Omdat veel ziekenhuizen met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “De brug slaan vanuit BI naar zorg- en onderzoeksvraagstukken”.

Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 22 september 2022 van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Hoe gaat u om met zowel gestructureerde als ongestructureerde data en welke zoekfunctie heeft u?
  • Hoeveel tijd kost het u nu om verschillende zorg- en onderzoeksvraagstukken te beantwoorden?
  • Om de juiste data te ontsluiten uit het EPD moet BI en medische kennis hand-in-hand gaan; is selfservice BI de oplossing?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartners CTcue en IQVIA. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

Logo CTcue

IQVIA logo

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< jun 2024 >>
mdwdvzz
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30