Round Table: Beheer van digitale zorginnovaties; hoe zorgt u dat deze blijvend beklijven?

13 oktober 2022
Tijd: 10:00 - 13:00
Woerden

Het gecompliceerde deel van digitale transformatie is niet de technologie, maar verandermanagement. Transformatie kost veel inspanning, planning en uitvoering. Binnen de organisatie werkt u immers met personeel dat gewend is aan specifiek systemen – of een specifiek proces. Hierdoor is de overgang vaak moeilijk en disruptief. Digitale transformatie mag immers niet veel tijd in beslag nemen en business moet zoals gewoonlijk doorgaan. De uitdaging zit hem in dat verstoringen nu de norm zijn, niet de uitzondering! Hoe gaat uw business om met verandering? En hoe voert u veranderingen door zonder in te leveren op strategie en transformatie?

Met de constatering dat er extra aandacht moet gaan naar het goed inrichten van het beheer, begint het pas. Allereerst, wie gaat het beheer uitvoeren? Vaak wordt er gekeken naar de zorgmedewerker zelf, maar zij hebben al te maken met een enorme werkdruk en zijn vaak ook niet gewend om veel met digitale middelen te werken. De ICT-afdeling heeft veelal een beperkte capaciteit en budget, wat niet voldoende ruimte overlaat om naast de vragen van de zorgmedewerkers ook nog de vragen van de cliënten en hun verwanten op te vangen. En mantelzorgers en vrijwilligers zijn ook niet altijd voldoende digitaal vaardig.

Ten tweede, hoe zorgt u voor een sterk beveiligde administratie waarmee cliënten direct herkenbaar zijn, maar de privacy van de eindgebruikers niet in gevaar komt? En als laatste, en misschien wel de meest ingewikkelde vraag is, hoe dit allemaal te bekostigen valt? Wat voor uw organisatie de beste antwoorden zijn hangt af van de cliënten waar uw organisatie de zorg voor levert, de te ondersteunen digitale middelen en de mogelijkheden en beperkingen die er binnen uw organisatie gelden als het gaat om resources.

Omdat veel zorginstellingen met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Round Table: “Beheer van digitale zorginnovaties; hoe zorgt u dat deze blijvend beklijven?” Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 13 oktober 2022 van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Onderwerpen:

  • Hoe worden zorginnovaties binnen uw zorginstelling ontvangen?
  • Waarom zakken sommige innovaties in de praktijk weg?
  • Wie is er verantwoordelijk voor het beheer van de zorginnovaties en kan zorgen dat deze bij de cliënten en aanverwanten beklijft?
  • Op welke wijze pakt u de patiënt privacy en beperkte budgetten aan die samenhangen met het beheer en werken met zorginnovaties?

Deze Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner ExceptionAll. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

Logo ExceptionAll

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug

AANKOMENDE EVENEMENTEN

jun 2024

Round Table: Het terugverdienmodel van tailor-made werkplekken
11 juni 2024 Montfoort

sep 2024

Round Table: De impact van een AI-powered nerwerk
19 september 2024 Montfoort

Round Table: De impact van een AI-powered netwerk
20 september 2024 Montfoort

<< mei 2024 >>
mdwdvzz
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2