Digital Round Table “De balans tussen innovatie en security: “Controle over data in de financiële sector.”

22 september 2021
Tijd: 10:00 - 11:30

IT in de financiële sector is nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag de dag. Uit een onderzoek in 2020 blijkt dat 60% van financiële instellingen publieke Cloud-platformen als strategisch beschouwt (een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar). Meer dan 75% beschouwt de Cloud-transitie als cruciaal om nieuwe producten te ontwikkelen. De zorgen rondom datasecurity blijven echter een belangrijk onderwerp. Waar twee derde van de respondenten denkt een aanval op hun eigen datacenter te kunnen weerstaan, denkt maar 40% dat ook in de cloud te kunnen waarborgen.

De meeste financiële instellingen zien als voornaamste uitdaging om het beveiligingsbeleid over alle bedrijfsapplicaties door te voeren bij het gebruik van Multi-Cloud-omgevingen. Daarbij wordt ‘security’ als de belangrijkste applicatieservice gezien. Daarmee wordt de diversiteit in dataopslag steeds groter: gegevens worden nu zowel on-site als in de Cloud opgeslagen. Belangrijk aandachtspunt is hoe organisaties deze diversiteit in data onder controle kunnen houden en ook kunnen beschermen tegen uitval of erger, tegen aanvallen van buitenaf. De zorgen worden nog verder gevoed door de snelle ontwikkeling van de dreigingen zelf, die nu veel meer zijn gericht op DDoS-aanvallen en aanvallen op authenticatieniveau.

Financiële dienstverlening vereist een veilige en ondoordringbare IT-omgeving. Door de toenemende behoefte aan innovatie ontstaat er een grote druk op kritieke applicaties die performance-issues vertonen. Kunnen trends zoals ‘immutability’ een rol spelen in de innovatie, of brengt dit te veel risico’s met zich mee? En hoe richt u de IT-omgeving in om continuïteit en bescherming van data te optimaliseren?

Omdat veel organisaties met deze uitdagingen te maken hebben, organiseren we de Digital Round Table: De balans tussen innovatie en security: “Controle over data binnen de financiële sector.” Deze digitale vakbijeenkomst wordt gehouden op woensdag 22 september 2021 van 10.00 tot 11.30 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met uw vakgenoten om tot nieuwe inzichten te komen en kansen te ontdekken.

Onderwerpen:

  • Hoe optimaliseert u de data security tegen uitval en aanvallen van buitenaf?
  • Welke rol spelen trends zoals ‘immutability’ in het optimaliseren en innoveren van uw data security?
  • Wat zijn de risico’s van Cloud-omgevingen t.b.v. de data security?

Deze Digital Round Table wordt mede mogelijk gemaakt door kennispartner Veeam. Vanuit hun specifieke expertise en ervaring met de discussiethema’s delen zij graag tijdens de inhoudelijke discussie kennis en ervaringen met u.

Veeam logo

 

RESERVEREN

Er zijn geen plaatsen meer voor dit evenement. Als u nog wel inschrijft wordt er contact met u opgenomen indien er plaatsen beschikbaar komen.

Terug
<< feb 2024 >>
mdwdvzz
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3